BKA varsler om innvandrere med kampopplevelse

Clan kriminalitet

BKA varsler om innvandrere med kampopplevelse
25.11.2019, 16:13 | dpa

(Kilde: Reuters)

flere videoer
Klangkriminalitet: BKA-sjefen snakker om internasjonalt nettverk

Angrep mot klaner: Internasjonale nettverksgjenger ansetter i økende grad sikkerhetsbyråer i Tyskland. (Kilde: Reuters)

del
krabber
Tweet
skrive ut
e-post
redaksjonen
Verden av organisert kriminalitet er på farten, nye klaner ønsker å jage bort den gamle etablerte virksomheten. Innvandrere fra borgerkrigssoner gir bekymring for Federal Criminal Police Office.

Presidenten for forbundskontoret for kriminell etterforskning, Holger Münch, har henvist til stadig flere «mistenkte innvandrere» i etterforskningen av organisert kriminalitet av klaner. Selv om det fremdeles ikke er noen størkne strukturer, men: «I omtrent en tredjedel av saksgangen har innvandrere dukket opp som mistenkte, og det betyr at vi må ha fenomenet veldig nøye i tankene,» sier Münch i ARD-dokumentaren «Beuteland – Kriminelle klaners virksomhet på millioner dollar «av WDR og RBB.

Man skal ikke la slike ting løpe i årevis, som er, tror jeg, den store leksjonen vi må trekke fra utviklingen de siste 30 årene. Ifølge Essens politimester, Frank Richter, følger politiet med at innvandrerne i økende grad konkurrerer med den lenge etablerte arabisk-libanesiske klanen og legger press på dem. Mens innvandrere fra Irak lenge hadde vært aktive bare såkalte løpere innen narkotikahandel for den gamle klanen, ble nå grupper observert for å prøve å «ta over virksomheten».

Nykommere med kampopplevelse
Politidirektør frykter at det kan oppstå sammenstøt mellom de gamle etablerte klanene og de nye gruppene. Noen nye innvandrere ville ha «kampopplevelse». «Selvfølgelig er det en helt annen kvalitet enn det vi har akkurat nå.»

Bare i Nordrhein-Westfalen var det så langt 720 angrep mot klankriminalitet, ifølge innenriksdepartementet i år. Dette er resultatet av et svar fra departementet på en forespørsel fra Rheinische Post. Siden oppdagelsen av slike angrep i juli 2018, har det vært totalt 860 søk. Etterforskerne kontrollerte mer enn 26.100 mennesker – inkludert 19.200 i år. De registrerte mer enn 10.000 straffbare forhold og administrative lovbrudd og arresterte rundt 350 personer.
Etter slagsmål: 15 klanmedlemmer stormer akuttmottak på universitetssykehuset
Titusenvis av euro: Klansjef Miri burde betale deportasjon selv
Frank Zander: «Arabiske klaner tror de eier Neukölln»

Senest forårsaket saken fra det libanesiske klanmedlem Ibrahim Miri, som ulovlig ankom Tyskland, ganske mye. Denne ble deportert fra Bremen til hjemlandet i helgen. Klansjefen ble dømt i Tyskland fra 1989 til 2014 totalt 19 ganger lovlig, blant annet på grunn av ran, tungt tyveri, stjålet gods og narkotikahandel. I mars ble han løslatt for tidlig, i juli ble han deportert til Libanon. I slutten av oktober dukket han opp i Bremen, søkte asyl og ble arrestert igjen.