Brawn: Vettel burde ta et forbilde for Hamilton

På løpet i Brasil skjedde det et brak mellom Ferrari-sjåførene Sebastian Vettel og Charles Leclerc. Eks-Ferrari racingingeniør Ross Brawn kritiserte nå sjåførenes oppførsel etter løpet – og berømmet Hamiltons rettferdighet.

I det 66. omgang krasjet Formel 1-løpet i Brasil mellom de to Ferrari-førerne på søndag. I 66. runde ønsket Vettel hevn for den forrige forbikjøringsmanøvren til lagkameraten Leclerc. Resultatet: kollisjon og feil på de to Ferrari-bilene. Nå har eks-Ferrari-ingeniøren og dagens Formula 1-sportsdirektør Ross Brawn kommentert hendelsen.

Brawn: «Vil ikke bli involvert i diskusjon»
«Jeg ønsker ikke å bli involvert i diskusjonen om hvem som har skylden for berøringen,» sa Brawn, som sammen med Michael Schumacher samlet totalt syv titler. «Men det kan hjelpe hvis en av Ferrari-sjåførene tar på seg Lewis Hamilton som forbilde som umiddelbart innrømmet etter løpet at han parret seg med Albon i en duell.»

Brawn antydet en rettferdig gest fra verdensmester Lewis Hamilton etter løpet i Brasil. Britten kolliderte med Red Bull-sjåføren Alex Albon i kampen om pallen. Selv om briten fortsatt kunne kjøre inn poengene med en ødelagt frontvinge, falt Albon tilbake til 14. plass og forble det slik etter et lovende løp uten poeng. Umiddelbart etter løpet beviste den seks gangers mesteren sportsutøvelse og ba om unnskyldning i pit-lane for faux pas.

«Formel 1 er en lagsport, og dette gjelder spesielt for Ferrari»
Vil Ferrari avslutte dominansen av Mercedes bærekraftig, ville, ifølge Brawn, teamet rundt teamsjef Mattia Binotto for den kommende sesongen ikke bare bygget en bedre bil, men også sørget for at hendelser som i Brasil ikke lenger oppstår. «Formel 1 er en lagsport, og det er spesielt sant for Ferrari,» bekreftet han.