Disiplinærbehandling: Wendt brøt med offisielle plikter

Politiets sjef Rainer Wendt skulle bli statssekretær, selv om det ble funnet pliktbrudd i NRW. Disiplinærbehandling ble avsluttet der i slutten av oktober.

Rainer Wendt, styreleder for det tyske politiet, overtrådte offisielle plikter i forbindelse med et representantskapssete i Axa-gruppen. Statskontoret for sentrale polititjenester Nordrhein-Westfalen kom til denne konklusjonen i en disiplinær prosedyre, slik innenriksdepartementet NRW t-online.de bekreftet.

Disiplinærbehandlingen mot Wendt var avsluttet 31. oktober med et tiltak. Av hensyn til personvern og databeskyttelse spesifiserte ikke departementet konsekvensene av saken for Wendt. Det kan være en reduksjon av pensjonen hans. Wendt ønsket ikke å kommentere forespørsel fra t-online.de.

Han ble fredag ​​presentert i en pressemelding av statsminister Reiner Haseloff og innenriksminister Stahlknecht (begge CDU) som den fremtidige statssekretæren i innenriksdepartementet i Sachsen-Anhalt. Søndag kom tilbake: Wendt blir ikke utenriksminister. SPD og De Grønne i Sachsen-Anhalt truet indirekte med slutten av koalisjonen i tilfelle hans utnevnelse. (Les her en analyse av hvilke beskyldninger kritikere har kommet med mot Rainer Wendt.)

I 2017 ble det kjent at fagforeningens tjenestemann mottok rundt 50.000 euro per år for et sete i representantskapet i forsikringsgruppen Axa. Wendt hadde verken indikert den sekundære aktiviteten eller indikert disse referansene. Inntektene hadde blitt offentlig da Wendt var under press for lønnsskandalen.

Lønnsaffære og kosekurs med AfD: Elleve grunner til at Rainer Wendt ikke ble statssekretær
Etter massiv motstand: Wendt er ikke utenriksminister
Kontroversiell kandidat: SPD avviser Wendts utnevnelse som statssekretær