Elleve grunner til at Rainer Wendt ikke ble statssekretær

Rainer Wendt som statssekretær i innenriksdepartementet? Etter mye kritikk får ikke den kontroversielle politikommissæren jobben. t-online.de har samlet, hvorfor.

Da det ble klart at Rainer Wendt ikke ville bli statssekretær i innenriksdepartementet i Sachsen-Anhalt, sendte politikommissæren en melding til sine abonnenter på Facebook: «Løgnere og hyklere» ville ha hindret ham i å tjene Sachsen-Anhalt. Wendt viser ingen forståelse for proteststormen som brøt ut på grunn av hans person. Det var mange grunner mot det, Wendt for å bli statssekretær. Mandag ble det også kunngjort at en pågående disiplinærbehandling mot ham nå er avsluttet og han har begått pliktbrudd.

To statssekretærer: Rainer Wendt og Hans-Georg Maaßen med Wendts nye bok. Bildet er fra Wendts fagforening Facebook-side, som var midlertidig utilgjengelig i løpet av helgen. (Kilde: Screenshot / Facebook) To statssekretærer: Rainer Wendt og Hans-Georg Maaßen med Wendts nye bok. Bildet er fra Wendts fagforening Facebook-side, som var midlertidig utilgjengelig i løpet av helgen. (Kilde: Skjermbilde / Facebook)

Lederen for den tyske politforeningen (DPolG) kunne ha brakt Kenya-koalisjonen med De grønne og SPD i Sachsen-Anhalt til å briste. Så mye spenning rundt en tiltenkt utenriksminister og trusselen fra en regjering, det var sist hos Hans-George Maassen. Nå er begge nesten statssekretærer. Og som Maaßen i hans tilfelle, ser 62 år gamle Wendt ingen feil. En «skandaløs prosess» kalte han det på Facebook at han ikke kommer inn på kontoret. Fra en «jakt» skrev han – av media på ham. SPD hadde «spredt uhemmet løgn», ville Grønne og Venstre papegøye det.

Men hvorfor var bølgene av uforståelse og indignasjon så høye, hvorfor ønsket De Grønne og SPD til og med å bryte koalisjonen? t-online.de forklarer elleve grunner til at kritikere kjørte mot Wendt Sturm.

1. Påstand: Wendt innløser skattebetalere uten vederlag
Politiets fagforeningsmann hadde allerede redusert arbeidstiden til 28,5 timer som NRWs statsordfører. Fordi det var konflikter med Duisburgs politimester om friheten for fagforeningsarbeid, ble han overført til presidentskapet i Mönchengladbach i januar 2006 og måtte ikke gjøre noe mer arbeid. I september 2007 kunne han overta det nasjonale presidentskapet i DPolG, men fortsatte å motta lønn fra landet. I 2010 var han formelt presseansvarlig ved Statskontoret for sentrale polititjenester, hvor han ble forfremmet etter bare en måned og sist mottok 3.348,68 euro i måneden for deltidsarbeid. Dette var ulovlig.

Imidlertid kunne ikke kriminelt Wendt bebreidet – han godtok bare det han ble befalt å gjøre. Forordningen var ikke bare for ham, flere føderale stater ønsket å støtte den ulovlige praksisen til de to mindre politifagforeningene som ikke har fritatt personalråd. Wendt måtte heller ikke betale tilbake pengene. Han sa på søndag at «bildet», den «såkalte» lønnssaken «aldri har eksistert.»