Ferrari? «Vettel har et godt ord for meg»

I et intervju med t-online.de kritiserte eks-Sauber-sjåføren monotonien i Formel 1, fantasier om Formel E og avslører hva Ferrari-jobben har gitt ham Sebastian Vettel.

Den tyske racerføreren Pascal Wehrlein ble den yngste DTM-mesteren gjennom tidene i 2015 på bare 20 år gammel. Han flyttet deretter til Formel 1 og kjørte fra 2016 til 2017 for lagene Sauber og Manor. Etter at han ikke hadde fått en Formel 1-cockpit for sesongen 2018, førte banen hans ham inn i Formula E-racerserien, hvor han har kappkjørt for Mahindra-teamet siden 2018.

Har kjørt for Mahindra-teamet i Formel E: Pascal Wehrlein siden 2018 – her på sin andreplass etter løpet i Santiago de Chile. (Kilde: Spacesuit Collections) Har kjørt for Mahindra-teamet i Formel E: Pascal Wehrlein siden 2018 – her på sin andreplass etter løpet i Santiago de Chile. (Kilde: Spacesuit Collections)

Denne fredagen begynner den nye sesongen av Formel E med løpet i Riyadh, Saudi Arabia. I et intervju med t-online.de snakker Wehrlein om lyden fra elektriske motorer, jobben hans som simulatordriver for Ferrari og en mulig retur til Formel 1 i 2021.

t-online.de: Mr. Wehrlein, hvordan er kjøreoppførselen til en Formel E-bil forskjellig fra en Formel 1-bil?

Pascal Wehrlein: Bortsett fra den åpne cockpiten, er dette to helt forskjellige serier med forskjellige kjøretøytyper som føles forskjellige. For eksempel, i formel E, er det bare ett forover og ett bakovergir. Dette er veldig forskjellig i formel 1, fordi det er mange gir.

Siden forrige sesong kjører du i racing-serien for laget Mahindra. Hva går foran Formel E med formel 1?

DISPLAY
Ny høst ser etter motebevisste menn
nå på Babista.de
DISPLAY
Sult ødelegger livet til millioner av barn
doner månedlig nå!
I formel E vet du aldri nøyaktig hvem som vil vinne løpet. Det er mindre store forskjeller mellom hvert lag. Dermed har alle sammenlignbare sjanser på et pallplass. I Formel 1 er derimot ofte de samme lagene i spissen. Det ville være bra hvis lagene i formel 1 var på et nivå og dermed har hvert lag muligheten til å være på toppen av pallen.

Ross Brawn: Vettel burde ta et forbilde for Hamilton
Vettel og Leclerc: Denne Ferrari-duoen har ingen fremtid
Hvor har Formel E fortsatt å ta igjen?

Til å begynne med ville jeg sagt, på lyden av bilen, når motoren er på. Men nå er det nesten som musikk i ørene. Jeg tror du ikke virkelig kan sammenligne de to seriene, så det er vanskelig å si om, og i så fall hvor Formel E fremdeles må ta igjen.

Har kjørt for Mahindra-Racing i Formel E: Pascal Wehrlein på løpet i Berlin på Tempelhofer Feld siden juni i år (frontbil). (Kilde: imago images / Kräling) Har kjørt for Mahindra-Racing i Formel E siden: Pascal Wehrlein på løpet i Berlin på Tempelhofer Feld i juni i år (frontbil). (Kilde: Kräling / imago bilder)

Siden i fjor er du en Ferrari simulator driver. Hvordan kan du forestille deg arbeidet som en simulatorpilot?

Vi sykler parallelt i simulatoren under Formel 1-løpehelgen. Det handler hovedsakelig om utviklingen og innstillingene på bilen. Disse testes av oss i simulatoren før de