Formel 1-pauser for Vettel viktigere

Den tyske Formel 1-føreren Sebastian Vettel snakker i et intervju om viktigheten av pauser og forklarer hvordan lengselen etter det med årene er større.

ALLE VERDENSKAMPisjonER AV FORMULA 1
Lewis Hamilton sikret sin første verdenstittel i 2008. I en alder av bare 23 år kjørte han McLaren-Mercedes bort fra alt det andre og valgte den yngste Formel 1-mesteren til Vettel snappet rekorden fra ham. I 2014 fulgte hans første tittel med Mercedes, 2015, 2017 og 2018, han hadde tre følgere til. (Kilde: imago bilder / imago / LAT Photographic) Nico Rosberg vant 2016-tittelen i Mercedes. (Kilde: imago images / HochZwei) Sebastian Vettel er den yngste verdensmesteren i Formel 1 i historien. 23 år gammel vant Hessen tittelen på sesongen 2010. Red Bull-teamet var i stand til å gjenta denne triumfen i 2011, 2012 og 2013. Dermed er Vettel også den yngste firedoblede verdensmesteren og sammen med Michael Schumacher og Juan Manuel Fangio den eneste piloten som kunne seire fire ganger på rad. Etter Schumacher var han den andre tyskeren på tronen til den fremste klassen av motorsport. (Kilde: dpa) Jenson Button var overraskende verdensmester i sesongen 2009. Med det nye teamet med superhjerner Ross Brawn, Brawn GP, ​​gikk han umiddelbart til topps i totalregningen. Button har vært Formula One-driver siden 2000 og vant tittelen i en alder av 29 år. (Kilde: imago bilder) Kimi Raikkönen er verdensmester i 2007. Etter fem år i Mercedes uten tittel byttet finnen til Scuderia Ferrari og bestemte sesongen for seg selv. Etter det kjørte han to år til i Renner med hopphesten, men kunne ikke vinne flere verdensmesterskap. Mellom 2010 og 2012 kjørte Raikkönen vanlige rallybiler til skrot. Etter en sesong med Lotus, returnerte han i 2014 til Ferrari. (Kilde: imago bilder) Bortsett fra Michael Schumacher, er Fernando Alonso den eneste driveren som kan forsvare tittelen i det første tiåret av det nye årtusenet. I 2005 og ’06 plasserer spanjolen Renault i polposisjon i den generelle stillingen. (Kilde: imago bilder) Michael Schumacher er verdensmester i Formel 1. I 1994 og ’95 sikret Schumi tittelen med Bennetton. Fra 2000 til 2004 økte han samlingen til syv med Ferrari. Etter fire års pause kom Schumacher tilbake i 2010 i en alder av 41 år tilbake i ligaen for motorsport. Men med Mercedes kunne han ikke bygge på gamle suksesser. (Kilde: imago bilder)
Mika Häkkinen var en av Michael Schumachers største konkurrenter. I 1998 og ’99 vant han førermesterskapet i McLaren-Mercedes. Finneren var 51 ganger på pallen i 161 løp, 20 øverst. (Kilde: imago bilder)
Jacques Villeneuve kjørte fra 1996 til 2006 i Formel 1 1997, han vant verdenstittelen med Williams-Renault. På grunn av sine skiftende hårfarger og Schlabberlook ble han betraktet som en paradisfugl. Sønnen til den fatale Ferrari-føreren Gilles Villeneuve er en av få syklistere som vant både F1-kronen og IndyCar-serien. (Kilde: dpa)
Fotoserie med 33 bilder
Sebastian Vettel trenger sin pause fra formel 1. – De er veldig viktige og blir viktigere for meg, sa den 32 år gamle Ferrari-sjåføren i et intervju med det tyske pressebyrået. Det var viktig å kjempe for time-outs, understreket Vettel. Varigheten er slett ikke avgjørende for den innfødte Heppenheimer, som bor sammen med sin familie i Sveits lenge på en tidligere gård.

«Det handler ikke om selve tiden, men om evnen til å virkelig isolere deg fra noe i øyeblikket eller i fasene,» forklarte Vettel, og betydde for ham, «heller ingen kontakt – i sitater – med og til folket» som han forbinder med Formel 1. «Det klarer jeg ganske bra når jeg er hjemme. Som med alle andre, er det de daglige problemene som gjør det vanskelig for noen andre å tenke. »

Formel 1: Vettel skal være basert på Hamilton
Opinion: Duoen Vettel / Leclerc har ingen fremtid

Vettel har kjørt i Formel 1 siden 2007, og vant verdensmesterskapet 2010, 2011, 2012 og 2013 med Red Bull. Siden 2015 starter Vettel for det italienske tradisjonsteamet Ferrari. Men ønsket tittellgevinst lyktes heller ikke i år.

Kilder brukt:
Nyhetsbyrået DPA