«Jeg vil ikke handle med fotballspillere»

I en alder av 27 år er Johannes Rydzek allerede en multippel olympisk mester og verdensmester. Likevel er Nordic Combiner sjelden i media. Det plager ham, men lite.

Dobbelt olympisk mester 2018, seks ganger verdensmester og totalt 16 medaljer i store stevner: På bare 27 år er Johannes Rydzek allerede en legende i sin idrett, den nordiske kombinert. Men sist, men ikke alt, gikk optimalt på Oberstdorf. t-online.de snakket med ham før verdensstart neste fredag ​​i Ruka, Finland (fra klokka 11 på live-ticker på t-online.de).

t-online.de: Mr. Rydzek, selv om det tyske teamet jevnlig feirer store suksesser, er ikke Nordic Combined så mye i mediefokuset. Kan du fremdeles leve godt fra idretten din?

Johannes Rydzek: Ja, jeg kan leve godt fra inntektene mine gjennom sporten. Det er jeg veldig takknemlig for. Det er andre idretter hvor dette er mye vanskeligere. For utøverne på andre rad er det heller ikke så lett for oss. Likevel, etter karrieren brydde jeg meg ikke, så jeg studerer ingeniørfag.

Ser du ikke noen ganger sjalu på profesjonelle fotballspillere som teoretisk sett har nok penger til å trekke seg etter noen år?

Nei, jeg er ikke sjalu. Og jeg vil ikke handle med fotballspillere. Siden du er så mye i offentligheten, er personvernet ditt sterkt begrenset. Du kan ikke engang handle uten å bli kontaktet.

I sesongen som starter på fredag ​​mangler høydepunkter som et VM eller OL. Forberedte du deg på en annen måte enn vanlig?

DISPLAY
De nye høstjakkene for all slags vær
på happy-size.de
DISPLAY
Sult ødelegger livet til millioner av barn
doner månedlig nå!
Vi har en opplæringsplan som er strukturert over flere år. Dette ser ikke så veldig annerledes ut i år. Imidlertid er min individuelle forberedelse annerledes, siden jeg ikke klarte å hoppe om sommeren på grunn av overbelastning av venstre metatarsal i to måneder. Jeg kunne ikke engang fullføre joggetimer. Til det kjørte jeg mye sykkel.

Johannes Rydzek vant gull på OL 2018 fra storbakken og i lagkonkurransen. (Kilde: imago bilder / MIS) Johannes Rydzek vant gull ved OL i 2018 fra den store bakken og i lagkonkurransen. (Kilde: MIS / imago bilder)

Hva gleder du deg mest til i den nye sesongen?

For det første gleder jeg meg veldig til å endelig begynne på nytt – nettopp fordi jeg ikke klarte å konkurrere om sommeren. Etter skaden er jeg glad for å være tilbake i starten. Sesongens høydepunkt er selvfølgelig min verdensmesterskap i Oberstdorf.

Og hva har du planlagt for den nye sesongen?

På grunn av skaden var forberedelsene mine dessverre alt annet enn optimale. Nå er jeg tilbake i det, det grunnleggende hoppet fungerer fint. Likevel har jeg hatt mindre tid enn konkurransen og starter derfor sesongen uten store forventninger. For det første har jeg ikke gitt meg et spesifikt mål. Jeg vil gjerne utvikle en stabil form for hopping gjennom konkurransene. Hvis jeg lykkes, vil jeg kunne bli involvert i fronten og lage noen få pigger.

Hvilke prioriteringer har du satt i forberedelsene?

Jeg satte nye stimuli spesielt i utholdenhetsområdet og derfor gikk jeg mye og syklet. Jeg vil også ta et skritt fremover med å hoppe. I det spesielle hoppet, ønsker vi å tenke utenfor boksen. I tillegg er det viktig for meg å jobbe med hoppeteknikken.

Vil jobbe med hoppeteknikken hans: Johannes Rydzek. (Kilde: imago images / Eibner) Vil jobbe med hoppeteknikken hans: Johannes Rydzek. (Kilde: Eibner / imago bilder)

Apropos hopping: Siden det tyske laget hadde problemer i foresesongen. Hvorfor var det?

Problemene med å hoppe skal vurderes individuelt: Fra 2013 til 2017 har vi – særlig Eric (Frenzel, redaktørens notat) – bestemt hoppnivået internasjonalt så langt det er mulig. De to siste årene har vært bølgete, men vi klarer fortsatt å skinne. Selv om vi ikke er nasjonen med skippere, har vi en gjennomgående god kjørelengde.