Kristoffersen vinner, tyske Straßer sterke åtter

Etter en hjertelig stoppende finale feirer norske Henrik Kristoffersen sin første suksess i sesongen. Også DSV har grunn til å feire: Linus Strasser landet i topp ti.

Linus Straßer har gitt tyske ski-racers den første ti avsluttningen av sesongen med en ekte hussar-tur. 27-åringen fra München kjørte nordmannen Henrik Kristoffersen på verdensmesterskapet Slalom i finske Levi med den nest beste løpetiden i finalen på den sterke åttendeplassen.

«Fram til midten av den bratte skråningen var det en veldig varm løp,» sa Strasser ZDF på sin siste kjøretur i kraftig snøfall, som han utgjorde 15 plasser med, «nedenfor har jeg dessverre lagt igjen noen km / t.» Likevel var han «definitivt fornøyd». Ikke rart: Strasser var bedre i en spesiell slalåm bare en gang – som femteplass i Schladming i januar 2015.

Strasser (0,89 sekunder tilbake), som hadde deltatt i lyskasterløpet med det høye startnummer 47, var den eneste tyske starter som scoret verdensmesterskap-poeng. De andre fem utøverne i det tyske skiforbundet (DSV) til det tidligere verdenscuprennet Fritz Dopfer hadde helt klart savnet finalen i Topp 30.

Ski i Levi: Mikaela Shiffrin vinner sesongens første slalåm

Kristoffersen overtok nord i polarsirkelen Levi septeren til den pensjonerte Dominator Marcel Hirscher. I den første slalåm siden karriereenden av den østerrikske vant 25-åringen sin 19. verdenscupseier. Andreplassen gikk til franskmannen Clement Noel (+0,09), tredje var Daniel Yule (Sveits / + 0,18).