Så sjansene er på snø 1. advent

Det grå novemberværet blir hos oss denne uken. Det er fortsatt for mildt for sesongen. Men i tide til første advent, blir det vinter.

Uken starter nesten overalt, ettersom den siste har stoppet: med overskyet og grått novembervær. «For øyeblikket er vi mellom en høy over Russland og en lav over Atlanterhavet,» sier værekspert Dirk Thiele fra MeteoGroup til t-online.de. Dette sikrer at et tett skydekke har spredd seg over Tyskland. Det er bare noen få som løsner. Temperaturene er mandag mellom 4 grader i München, 6 grader i Hamburg og Berlin og 9 grader i Köln.

Tirsdag blir det også trist. Tyskland forblir kjedelig med tette skyer. I nord og vest kan det tidvis regne moderat. Det forblir mildt. Potsdam forventer 8 grader. 9 forventes i Nürnberg og 10 grader i Bremen.

På onsdag og torsdag kommer regnet
«Onsdag vil Atlanterhavets lave krysse Tyskland, noe som betyr at det kan komme mer regn i visse regioner – og vinden vil også friskes opp betydelig,» sier meteorolog Thiele. Bare i vest og sørvest kan den løsne lokalt, men samlet sett er onsdagen fortsatt kjedelig og grå i hele Tyskland. I Berlin og Hamburg viser termometeret 9, i München 10 og i Köln 13 grader.

Torsdag er den varmeste dagen i uken med mange-sifrede temperaturer. «Noen ganger er vi opptil 5 grader over gjennomsnittet for denne sesongen,» sier værekspert Thiele. Sporer av det lave Atlanterhavet kan lokalt føre til økt nedbør og byger. I øst og sørøst løsner det om dagen. Temperaturene er mellom 10 grader i Düsseldorf, Nürnberg og Kiel og 12 grader i Dresden.
Nedbørsradar: XXL-kartet
Værsenter: alle gjeldende advarsler
Søk: Så været vil være på din plass
«På fredag ​​vil temperaturene sakte komme tilbake mot det frostige området – i tråd med den meteorologiske starten på vinteren på søndag,» sier meteorolog Thiele. Fredag ​​har Atlanterhavets lave passert Tyskland. Dette trekker kald polar luft mot sør og skydekket rydder opp mange steder. Spesielt i nord mot Nordsjøen er det vennlig. «I midten og i sørøst trekker de siste regnskyene sakte ut av Tyskland,» spår Thiele. I Bremen, Berlin og München viser termometeret 7 grader. Uerdingen forventer 8 grader.