Småbarn på julemarked drept av isskulptur

Katastrofe i Luxembourgs hovedstad: På et julemarked kollapset en isskulptur – en bit av is traff en smårolling.

I Luxembourg døde en smårolling dødelig på et julemarked. Barnet ble søndag kveld drept av en isskulptur, opplyser politiet.

Som nyhetsbyrået AFP fikk vite mandag fra juridiske kretser, initierte aktorembetet etterforskning for uaktsomt drap. Den franske kunstneren og skaperen av isskulpturen, Samuel Girault, tilskrev en medvirkning til hendelsen.

«Skulpturen kan ikke falle ned av seg selv,» sa Girault. Basen til isfiguren hans hadde vært «minst to tonn» tung. Den Paris-baserte artisten hadde blitt intervjuet av luxemburgspolitiet i løpet av natten. Politiet lanserte også en vitneavrop for å lære mer om ulykken.

Etter slagsmål: 15 klanmedlemmer stormer akuttmottaket
Dortmund Zoo: Ikke så søt – meerkat spiser kaniner
Mordssak Claudia Ruf: En landsby leter etter en morder

I følge de innledende funnene fra etterforskerne hadde skulpturen kollapset på julemarkedet i hovedstaden i Storhertugdømmet søndag kveld klokka 20.00. Barnet ble truffet av en isblokk. Lokale medier som siterer vitner rapporterte at redningsarbeiderne raskt var på bakken og prøvde å gjenopplive barnet. Ifølge politiet var imidlertid barnets skader så alvorlige at det døde i ambulansen på vei til sykehuset.

Kilder brukt:
Nyhetsbyrået AFP